מצלמות אבטחה מאפשרות למעביד להשגיח על כל העובדים שלו לכל אורך שעות העבודה. אותן ניתן להציב בכל מקום בעסק: מעל לקופות, במחסנים, בעמדות שירות הלקוחות, לאורך פס הייצור ועוד. התמונות שהן מצלמות מועברות בשידור חי וניתנו לצפייה דרך מחשב במשרדו של הבעלים. כך הוא יכול לוודא שבכל רגע נתון אף עובד לא מתבטל או עוזב את עמדתו ללא אישור, שהעבודה מתבצעת בהתאם לנהלים, שאין בעיות משמעת ושאין תקלות טכניות בביצוע העבודה. בנוחות ובפרטיות של משרדו, יכול המעביד לבחור במה לצפות, להזיז ולשנות את אזור הצילום, למקד או להרחיק את התמונה ואף לצפות בהקלטות עבר. במידה שהמעביד מבחין בבעיה כלשהי, הוא יכול להגיב באופן מיידי בעצמו או באמצעות המנהלים הכפופים לו.
מצלמות אבטחה לעסק הן גם אמצעי אידיאלי למניעת גניבות של עובדים מהמעביד. כשעובדים יודעים שכל פעולה שלהם מתועדת במצלמות, הם יחשבו פעמיים לפני שיגנבו כסף מקופת המעביד, לפני שיגנבו סחורות ואפילו לפני שיגנבו מתיקים של עובדים אחרים. אם כבר התרחשה גניבה שכזו, הללו יאפשרו לאתר את העובד שסרח ולהפעיל נגדו את הסנקציות המקובלות. לעיתים רבות צילומים ישמשו גם כראיה נגד העובד שגנב, אם המעביד יחליט להתלונן במשטרה.
עסקים רבים סובלים מוונדליזם, ממעשי חבלה ומהשחתות רכוש מסיבות רבות ומגוונות. לעיתים מדובר בחבלה סתמית של שיכורים שניפצו את שמשות העסק, לעיתים מדובר בגילויי מחאה כנגד העסק (כמו ריסוס כתובות גרפיטי) ולעיתים מדובר בגניבות של סחורות מהעסק. בכל אחד מהמקרים הללו מצלמות אבטחה יכולות לסייע למשטרה לאתר את האשמים ולהביאם לדין.
לסיכום, מוצרים אלו הפכו לאביזר חיוני בכל עסק, חברה או ארגון. יכולת ההרתעה העצומה שלהם היא כה גדולה, עד כי עסקים רבים מציבים מצלמות פיקטיביות. למרות שאלו לא מצלמות, עצם הימצאותן והחשש מפניהן מספיק כדי למנוע מעשי גניבות ושאר עבירות.